خوردمان, مطالب مفید

ترشی شهرهای مختلف ایران

ترشی

درکشور ما ایران، پیدایش و مصرف انواع ترشی به زمان ماد ها بر می گردد و به صورت صنعتی حدود ۷۰ سال می باشد که کارخانجات در این حوزه شروع به فعالیت کرده اند.

با توجه به پهناوری کشورمان ایران، هر منطقه انواع ترشی مخصوص خودش را تولید و مصرف می کنند. و بر اساس سلیقه در هر ترشی مواد، اضافه و کم می شود.

کردستان:

ترشی هفت بیجار

برای استان کردستان است ولی این ترشی به استان گیلان  و آذربایجان هم نسبت داده می شود. اما ترشی که در کردستان تهیه می شود مواد اولیه اش با ترشی بیجار گیلان و مازندران تفاوت دارد.

این ترشی تشکیل شده از بادمجان، ، هویج، گل کلم، خیار، سیر، موسیر، نمک و سرکه

بندرعباس و بوشهر:

ترشی بندری

مربوط به شهرهای جنوبی ایران که بیشتر طبع گرمی دارند و علاقه به ترشی های تند و تیز دارند می باشد.

این ترشی تشکیل شده از خیارشور، بادمجان، هویج، گل کلم، موسیر، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل قرمز و سبزیجات معطر

سیستان و بلوچستان:

ترشی انبه

که تشکیل شده از سرکه، انبه، فلفل، زردچوبه و نمک

گیلان و مازندران

شهرهای شمالی به دلیل کشت صیفی جات بیشتر ترشی هایی تولید می کنند که از محصولات خودشان کشت می شود مثلا استان گیلان ترشی بادمجان، بامیه و سیر ترشی استفاده می کنند.

ترشی بادمجان :

بادمجان، سرکه، نمک، موسیر، زردچوبه و سبزیجات معطر

نازخاتون :

بادمجان کباب شده، گوجه فرنگی، سیر، سبزیجات معطر، پودر فلفل، سرکه

ترشی بیجار:

بادمجان، گوجه فرنگی نارس، فلفل سبز قلمی، سیر و سبزی معطر شمالی

ترشی بامیه :

بامیه، سرکه، نمک

 ترشی سیر:

این ترشی تشکیل شده از ترشی سیر مروارید (سیر حبه بدون پوست)، ترشی سیر حبه، ترشی سیر گل

مرکزی

ترشی خرفه

مختص اراک می باشد این ترشی تشکیل شده از  سبزی خرفه، نمک، فلفل، سرکه

 

خراسان

ترشی سالاد شور

تشکیل شده از گوجه فرنگی، گل کلم، هویج، کرفس، سیب زمینی ترشی ، خیار قلمی، سیر، فلفل سبز، تخم گشنیز، گوجه فرنگی، مرزه، نعنا، نمک، سرکه

 

کرمان

ترشی خرما

تشکیل شده از خرما، سماق، تمبر هندی، آب لیمو ترش، دارچین،مغز گردو، دانه انار،نمک

 

فارس

ترشی گلک

متشکل شده از نمک، سرکه و میوه گلک

کرمانشاه

ترشی ونوشک

ونوشک یا پسته وحشی گیاهی است مختص کرمانشاه است. این ترشی متشکل شده از ونوشک و نمک و سرکه

ترشی زو

زو گیاهی کوهی است شبیه کنگر فرنگی که در استان های غربی می روید. این ترشی متشکل شده از زو، سرکه، نمک و زردچوبه

 

همدان

ترشی گردو

متشکل شده از گردو، برگه خشک زرد آلو، تمبر هندی، جوز هندی، فلفل سیاه، سرکه سیاه، شکر، نمک، ادویه ترشی

 

یزد

ترشی کیپر یا کورک

همان ترشی گلگ است که در یزد به آن کیپر یا کورک گویند. این ترشی متشکل شده از میوه کیپر، سرکه، نمک

 

قزوین

ترشی انگور سیاه

متشکل شده از سرکه، انگور، نمک

 

بر خلاف باور خیلی ها ترشی در لاغری تاثیری ندارد بلکه برای افراد لاغر توصیه می شود زیرا به دلیل تحریک اشتها باعث مصرف بیشتر غذا می گردد و خود ترشی به صورت مستقیم دارای ارزش غذایی بالایی نمی باشد.

یک فکر در مورد “ترشی شهرهای مختلف ایران

  1. امین حسینی گفت:

    بسیار عالی بود ، ممنون به خاطر پست مناسب و بی نقص شما

    1. مدیریت سایت گفت:

      با سلام و درود خدمات شما
      از دیدگاه خوب شما کمال تشکر را داریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *